Нова тенденция от ZARGES - Стълбите с платформа изпреварват многократно обикновените по отношение на безопасна експлоатация.

25.10.2018

Стълбата е едно от най-простите съоръжения на строителната площадка. И може би затова се подценява. Малко хора си дават сметка, че и най-малката грешка при работа със стълба може да има необратими последствия за здравето, че и за живота на работещия с нея. С доказателства на тезата са пълни застрахователните и медицински журнали, описващи трудови злополуки на строителните площадки.

Новото предложение на ZARGES GmbH е стълба с платформа, която е лека и лесна за експлоатация като обикновена стълба и в същото време е сигурна и удобна за работа подобно на мобилно скеле.
Трудно е да се повярва, но според статистиката повечето падания, свързани със стълби, се случват от ниски височини. Случаите на неправилна експлоатация – неправилно позициониране, хлъзгава основа, навеждане встрани от центъра на тежестта и други  условия, почти гарантирано завършват с падане и съответното нараняване.

"Забелязахме, че все повече компании считат стълбите за рискови за безопасността", казва продуктовият мениджър на ZARGES, Хьобке Томпсен. "В резултат на това има тенденция да се заменят конвенционалните стълби със стълби с платфори. Платформените стълби предлагат по-голяма стабилност - особено когато задачата изисква работниците да имат две свободни ръце за основната си дейност".
Платформените стълби предлагат по-голяма повърхност на стъпване и по-голям комфорт при работа (парапети от двете страни и стъпала с най-малко 80 mm дълбочина).

Не на последно място е и удобството при транспортиране – стълбата се сгъва лесно и заема место колкото обикновена еднораменна стълба - перилата се сгъват по време на транспортиране. И всичко това при собствена маса под 15 кг за работна височина почти 4 м.miningbg.com datasafe.bg www.parkingbg.com badjove.bg